Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Președintele Dodon evocă tragicul eveniment de la Cernobîl

© Sputnik / Miroslav Rotari Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, depune flori în memoria eroilor căzuți în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din 1992
 Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, depune flori în memoria eroilor căzuți în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din 1992 - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului a dat asigurări că va depune eforturi susținute pentru ca cei care au participat la operațiunile de lichidare a consecințelor accidentului nuclear de la Cernobîl să beneficieze de toată protecția socială necesară.

CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a evocat astăzi într-un mesaj adresat cetățenilor tragicul eveniment de la Cernobîl, de la care s-au scurs deja 34 de ani.

Белорусский сектор зоны отчуждения Чернобыльской АЭС - Sputnik Moldova
Societate
Un gest de recunoștință pentru cei care au înlăturat urmările accidentului de la Cernobîl

Dodon a menționat că acesta ”a intrat în istorie ca cel mai mare accident nuclear și care a curmat mii de vieți, a schilodit destine umane și a lăsat o amprentă de neșters asupra planetei”.

Șeful statului a făcut o paralelă cu situația complicată de astăzi, când întreaga lume este antrenată în lupta cu virusul Covid-19, menționând că atunci, ca și acum, solidaritatea umană și ajutorul reciproc contează cel mai mult.

Igor Dodon a exprimat, în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova, ”profunde sentimente de recunoștință celor peste 3500 de eroi ai neamului nostru care, prin sacrificiu, curaj și înaltă responsabilitate civică, au pus umărul la lichidarea consecințelor avariei nucleare de la Cernobîl”.

Totodată, în calitatea sa de șef al statului, el i-a asigurat pe cei care au participat la înlăturarea consecințelor catastrofei nucleare că va depune eforturi susținute pentru a asigura drepturile și protecția socială oamenilor care au nevoie de ajutor”.

Dodon a reiterat că, doar împreună, prin implicare nemijlocită și sprijin necondiționat, vom reuși să ne consolidăm pentru a apăra viața - ceea ce are mai valoros fiecare dintre noi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0