Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un gest de recunoștință pentru cei care au înlăturat urmările accidentului de la Cernobîl

© Sputnik / Виктор Толочко / Accesați arhiva multimediaБелорусский сектор зоны отчуждения Чернобыльской АЭС
Белорусский сектор зоны отчуждения Чернобыльской АЭС - Sputnik Moldova
Abonare
Uniunea Ofițerilor din Republica Moldova și Congresului Azerilor le-au făcut o surpriză frumoasă participanților la înlăturarea consecințelor tragicului accident de la Cernobîl.

CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. În preajma împlinirii, pe 26 aprilie, a 34 de ani de la producerea tragicului accident nuclear de la Cernobîl, mai multe persoane care au participat la înlăturarea consecințelor acestuia au beneficiat de ajutoare sociale din partea unor organizații nonguvernamentale.

Пасхальная ярмарка в центре Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Cadouri de Paști pentru veterani: O acțiune de binefacere cu mulți susținători

„Împreună cu colegii mei veterani de război și cu susținerea Congresului Azerilor din Republica Moldova, am decis să acordăm ajutor social pentru veteranii și victimele acestui accident nuclear care se află chiar și acum într-o stare gravă”, a scris pe Facebook generalul Victor Gaiciuc, care este președintele Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova, consilier prezidențial și secretar al Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Victor Gaiciuc a spus că în acest mod a ținut să-și exprime „gratitudinea și recunoștința pentru sacrificiul și eroismul demonstrat de către aceste persoane”.

© Photo : Facebook / Victor GaiciucAjutor social pentru victimele accidentului de la Cernobîl
Un gest de recunoștință pentru cei care au înlăturat urmările accidentului de la Cernobîl - Sputnik Moldova
Ajutor social pentru victimele accidentului de la Cernobîl

În perioada sărbătorilor pascale, Uniunea Ofițerilor, împreună cu asociații ale foștilor combatanți, a mai organizat colectarea și distribuirea unor ajutoare sociale pentru 714 veterani de război invalizi ai celui de-al doilea război mondial, participanți la conflictul armat de pe Nistru, la războiul din Afganistan, precum și pentru 287 de veterani invalizi ai ministerelor de Interne și Apărării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0