Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov explică de ce anumite țări din Europa nu pot solicita ajutorul Moscovei

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaГлава МИД России Сергей Лавров во время пресс-конференции
Глава МИД России Сергей Лавров во время пресс-конференции - Sputnik Moldova
Abonare
Moscova spune că există unele țări membre ale UE și NATO care ar dori, ca și Italia, să primească ajutor din partea Rusiei pentru a combate mai bine coronavirusul, dar nu se pot adresa Moscovei din cauza presiunilor.

BRUXELLES, 26 apr - Sputnik, Daniela Porovăț. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, spune că anumite țări UE și NATO nu se pot adresa Moscovei pentru ajutor din cauza presiunilor exercitate asupra lor de anumiți aliați, relatează Sputnik France

”Am aflat din diverse surse că anumite țări din Europa, membre ale UE și NATO, care ar vrea să procedeze ca Italia... se trezesc că le este interzis să procedeze astfel de către camarazii lor avizați”, a declarat ieri Lavrov.

Военнослужащие медицинской службы ВС РФ во время посадки в военно-транспортный самолет ВКС России Ил-76 МД  - Sputnik Moldova
Rusia
Medicii militari ruși continuă să ofere ajutor în lupta cu COVID-19 în Italia și Serbia
Potrivit ministrului, în Italia, anumite surse media prezintă asistența acordată de Moscova ”aproape ca pe o invazie militară” rusească pe teritoriul NATO.

La finele lui martie, Rusia a trimis în Italia, cu 15 avioane militare, echipe de epidemiologi și material pentru combaterea coronavirusului. Această asistență a fost acordată ca urmare a unei convorbiri telefonice între președintele Putin și premierul Italiei Giuseppe Conte.

Specialiștii ruși participă la analiza și depistarea Covid 19, ca și la dezinfecția stabilimentelor pentru persoane vârstnice. Specialiștii au efectuat operațiuni de igienizare în mai mult de 70 de sate din Lombardia, au dezinfectat 79 de clădiri, mai mult de 600.000 de metri pătrați de suprafețe locative și peste 110.000 metri pătrați de drumuri.

Potrivit unui bilanț al Universității Johns Hopkins, Italia a identificat 195.351 de cazuri de Covid 19, cu 26.384 de decese și 63.120 de vindecări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0