Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai multe competiții de dans, anulate din cauza coronavirusului - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariVictoria Basiul
Victoria Basiul - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile dansatorilor din întreaga lume. Campionatul Mondial al Dansului Modern și de Estradă a fost transferat pentru anul 2021, iar multe competiții din țara noastră au fost amânate.
Mai multe competiții de dans, anulate din cauza coronavirusului - detalii

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", președintele Federației Dansului Modern și de Estradă din Republica Moldova, Victoria Basiul, a remarcat că această perioadă este una complicată pentru toți dansatorii din țara noastră. Pandemia i-a luat prin surprindere, iar acum trebuie să facă față situației și să găsească soluții pentru ași menține forma fizică.

"Antrenamentele continuă în regim online. 90 la sută sunt axate pe menținerea formei fizice. Lecțiile online se desfășoară de 3-4 ori pe săptămână cu antrenorul. De la început era straniu să facem dans online, însă ne-am obișnuit cu acest regim", a subliniat ea.

Victoria Basiul spune că, pe lângă faptul că Campionatul Mondial al Dansului Modern și de Estradă a fost transferat pentru anul 2021, și în țara noastră multe competiții nu vor mai avea loc. Este vorba de Cupa Internațională ce urma să se desfășoare pe 16-17 mai la Chișinău și care trebuia să adune participanți din zeci de țări ale lumii.

Potrivit ei, cel mai probabil, unele concursuri se vor desfășura în toamna acestui an, însă una dintre problemele pe care le pot întâmpina participanții este pregătirea fizică a discipolilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0