Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zvonurile despre starea de sănătate a lui Kim Jong-un: Ce spune presa nord-coreeană

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaВизит лидера КНДР Ким Чен Ына во Владивосток
Визит лидера КНДР Ким Чен Ына во Владивосток - Sputnik Moldova
Abonare
Pe fundalul unor speculații cu privire la operația la care ar fi fost supus Kim Jong-un, unele medii de informare au vehiculat zvonuri că liderul Coreei de Nord ar fi murit, acesta fiind alimentat și lipsa sa de la evenimente oficiale.

CHIȘINĂU, 26 apr - Sputnik. Radioul de stat al Corei de Nord a raportat duminică dimineață despre activitatea intensă a lui Kim Jong-un. Sursa a comunicat că liderul nord-coreean le-a transmis mulțumiri lucrătorilor care au participat la construcția orașului Samjiyon, pe fondul speculațiilor cu privire la starea de sănătate a șefului statului și posibilului deces al acestuia, potrivit agenției de știri sud-coreene Yonhap. Cu toate acestea, nu s-a vorbit despre starea sa de sănătate sau activitățile publice ale lui Kim.

"Tovarășul Kim Jong-un a transmis aprecieri muncitorilor care au contribuit din toată inima la construcția orașului Samjiyon. Muncitorii au determinarea de a contribui cu seriozitate la construirea unei puteri socialiste, fără a uita pentru niciun moment de încrederea și așteptările din partea partidului", a anunțat radioul de stat, citat de Yonhap.

Joi, agenția coreeană de știri de la Phenian (KCNA) a raportat că Kim a primit o telegramă de felicitare de la șeful Partidului Comunist Rus, Gennady Ziuganov, cu ocazia aniversării vizitei liderului în Rusia.

 Ким Чен Ын во время встречи с Владимиром Путиным в кампусе ДВФУ во Владивостоке - Sputnik Moldova
Beijingul ar fi trimis medici pentru a-l consulta pe Kim Jong-un

Pe 22 aprilie, KNCA a declarat că Kim Jong-un a trimis un răspuns la felicitarea președintelui sirian Bashar al-Assad cu ocazia zilei de naștere a conducătorului Coreei de Nord.

Nu au fost date detalii despre locul în care se află Kim sau condiția de sănătate.

Alte medii de informare de stat din Coreea de Nord nu au făcut referiri la activitățile liderului și nu au publicat noi fotografii cu acesta, potrivit Yonhap. Cea mai recentă fotografie a sa apărut pe KCNA, alături de rapoartele privind inspectarea de către Kim a forțelor de apărare aeriană în partea de vest a Coreei de Nord pe 12 aprilie.

Speculațiile asupra stării de sănătate a lui Kim Jong-un au apărut la începutul lunii, când CNN a raportat ca a fost supus unei operații si s-a spus că se află în „pericol grav”. Kim nu a apărut la sărbătoarea anuală de aniversare a zilei de naștere a bunicului său, un eveniment major și important în Coreea de Nord. Noi rapoarte au urmat, cu speculații care sugerează că liderul ar putea fi mort.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0