Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Beijingul ar fi trimis medici pentru a-l consulta pe Kim Jong-un

© Sputnik / POOL / Accesați arhiva multimedia Ким Чен Ын во время встречи с Владимиром Путиным в кампусе ДВФУ во Владивостоке
 Ким Чен Ын во время встречи с Владимиром Путиным в кампусе ДВФУ во Владивостоке - Sputnik Moldova
Abonare
China a trimis în Coreea de Nord o delegație alcătuită din medici, având misiunea să îl consulte pe Kim Jong-un, transmite Reuters, în contextul informațiilor neconfirmate privind starea de sănătate a liderului nord-coreean.

CHIȘINĂU, 25 apr - Sputnik. Beijingul a trimis la Phenian o misiune medicali pentru a-l consulta pe liderul nord-coreean Kim Jong-un în ceea ce privește starea de sănătate a acestuia, transmite Reuters, cu referire la surse care ar fi la curent cu situația.

Agenția, citată de Sputnik France, informează că delegația, condusă de un înalt responsabil al departamentului Relații Internaționale al Partidului Comunist Chinez, a părăsit Beijingul pe 23 aprilie.

Probleme cardiovasculare evocate

Pe 20 aprilie, publicația sud-coreeană Daily NK, a anunțat că, pe 12 aprilie, Kim Jong-un fusese operat din cauza unor probleme cardiovasculare. Potrivit unei surse anonime de presă, aceste probleme au fost cauzate de fumat, obezitate, dar și de oboseala liderului nord-coreean.

Agenția de știri sud-coreeană Yonhap, citând surse din guvernul sud-coreean, a afirmat că informațiile privind problemele de sănătate ale lui Kim Jong-un ar fi false.

O sursă Reuters din Coreea de Sud a declarat vineri, 24 aprilie, că Kim Jong-un este în viață și va avea în curând o apariție publică. Ea a spus că nu are comentarii cu privire la starea de sănătate a lui Kim sau vreo implicare a Chinei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0