Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trei zile fără transport public în Capitală: Decizia autorităților

© Photo : Miroslav RotariChișinău, martie 2020
Chișinău, martie 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
În zilele de week-end, dar și luni, 27 aprilie, circulația transportului public în Capitală este sistată în totalitate.

CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. Transportul public nu circulă astăzi în Capitală. Potrivit unei dispoziții a Primăriei Chișinău, sâmbătă, duminică și luni, adică în perioada 25-27 aprilie, ”transportul public municipal, troleibuze autobuze și microbuze, este sistat”.

Офис - Sputnik Moldova
Societate
Bugetarii rămân deocamdată acasă: Află când vor putea reveni la muncă

Autoritățile locale au explicat că această măsură este aplicată în scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19 în rândul locuitorilor municipiului Chișinău.

De marți, 28 aprilie 2020, activitatea transportului public va fi reluată în regim obișnuit pentru perioada curentă. De menționat că în perioada stării de urgență transportul public municipal activează în lipsa taxatorilor, iar călătoriile sunt gratuite. 

Amintim că vineri Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a dispus sistarea circulației transportului public din municipiile Chișinău și mun. Bălți în data de 27 aprilie 2020.

Totodată, Comisia a declarat libere zilele de 27 -30 aprilie.

Premierul Ion Chicu a amintit în cadrul ședințe de ieri a Comisiei că zilele când urma să fie sărbătorit  Paștele Blajinilor, 26 și 27 aprilie, au fost transferate pentru 7-8 iunie. De aceea, el i-a mai rugat o dată pe oameni să nu meargă în această duminică și luni la cimitire, să respecte decizia care a fost susținută și de  Biserică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0