Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bugetarii rămân deocamdată acasă: Află când vor putea reveni la muncă

© Pixabay / 12019Офис
Офис - Sputnik Moldova
Abonare
Bugetarii vor rămâne acasă până în data de 4 mai. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale, având în vedere că numărul cazurilor de COVID-19 este încă în creștere.

CHIȘINĂU, 24 apr. – Sputnik. Comisia pentru Situații Excepționale a decis că bugetarii vor mai sta acasă până în data de 4 mai pentru că numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 este în creștere.

Pașaport  - Sputnik Moldova
Societate
Important pentru cei care au nevoie de acte: Agenția Servicii Publice își redeschide ușile

Totuși, unii angajați ai statului vor lucra. Este vorba despre cei care prestează servicii pentru cetățeni. Mai exact, angajații de la Agenția Servicii Publice, Compania Națională de Asigurări în Medicină, Casa Națională de Asigurări Sociale, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, dar și Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Comisia a mai decis că zilele de 27 -30 aprilie vor fi declarate libere. 

"Aceste zile sunt libere pentru a evita o creștere substanțială a fluxului de cetățeni în transportul public. Considerăm că bugetarii vor reveni în regim deplin la serviciu, începând cu data de 4 mai, dar pentru aceasta trebuie să analizăm evoluția epidemiologică săptămâna viitoare ", a declarat premierul Ion Chicu. 

Totodată, luni, 27 aprilie, transportul public din Chișinău și Bălți nu va circula. 

"În urma deciziei Comisiei pentru Situației Excepționale, zilele când tradițional aveam Paștele Blajinilor, duminica și lunea viitoare, au fost transferate pentru 8 iunie. De aceea, duminică și luni nu se permite și, vă rog, să nu meargă nimeni la cimitire, să respectăm decizia. Și biserica susține propunere", a menționat Ion Chicu. 

Paștele Blajinilor va fi sărbătorit în acest an pe 6, 7 și 8 iunie 2020, în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova prezidate de Mitropolitul Vladimir, la care a participat și Președintele Republicii Moldova Igor Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0