Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Transportul de pasageri - în declin

Abonare
Transportul de pasageri a înregistrat un declin în primele două luni ale anului 2020. Asta arată datele Biroului Național de Statistică.

În perioada ianuarie-februarie 2020, cu transportul public au fost transportați 15,3 milioane pasageri - cu 4,8% mai puţini decât în perioada similară din anul precedent. 

Город Кишинев на самоизоляции - Sputnik Moldova
Societate
Cum circulă transportul public în Chișinău: Raportul responsabililor

O majoritate covârșitoare în topul celor mai solicitate tipuri de transport în comun o deține transportul rutier - aproape 98 de procente. Pe locul doi se poziționează transportul feroviar - cu 1,2%, iar pe locul trei - cel aerian, cu o cotă de 1%.

Chiar și acest număr infim de pasageri care au călătorit cu avionul sau trenul a scăzut semnificativ în primele două luni ale anului. 

Numărul călătoriilor cu transportul aerian a scăzut cu aproape 15%, iar cel al călătoriilor cu trenul - cu 4,4%. Și mai tare însă a scăzut numărul călătoriilor cu transportul rutier - cu peste 27%. 

Potrivit Biroului Național de Statistică, în ianuarie-februarie 2020 cu autobuze şi microbuze au fost transportaţi aproximativ 15 milioane de pasageri, cu 4,4% mai puțini comparativ cu perioada similară din anul 2019.

Cele mai multe călătorii cu autobuzele și microbuzele s-au înregistrat în Chișinău - 56,7%. Pe locul doi se poziționează regiunile de dezvoltare Centru – 19%. Urmează regiunile de dezvoltare Centru Nord - cu 13,8%, Sud - 8,3% și UTA Găgăuzia - cu 2,2%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0