Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful statului Igor Dodon a discutat cu președintele Lituaniei Gitanas Nausėda

© Photo : Facebook / Igor DodonȘeful statului Igor Dodon a discutat cu președintele Lituaniei Gitanas Nausėda
Șeful statului Igor Dodon a discutat cu președintele Lituaniei Gitanas Nausėda - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării, Igor Dodon, a purtat o discuție online cu omologul său din Lituania, Gitanas Nausėda, fiind abordată inclusiv problema pandemiei de COVID-19.

CHIȘINĂU, 24 apr - Sputnik. În cadrul discuției purtate cu președintele Lituaniei, șeful statului a remarcat că relația dintre Moldova și Lituania are un potențial nevalorificat și că ar trebui să fie extins parteneriatul dintre cele două țări. 

”Am făcut un schimb de opinii cu privire la situația pandemică din țările noastre și din lume, precum și privind acțiunile întreprinse de autorități în combaterea pandemiei. Am transmis sincere mulțumiri Republicii Lituania pentru asistența și suportul acordat în procesul de repatriere a cetățenilor Republicii Moldova pe parcursul perioadei de carantină, precum și pentru decizia Guvernului lituanian de alocare a unui ajutor financiar pentru achiziționarea de consumabile/echipamente medicale necesare în procesul de combatere a virusului de tip nou”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. 

Șeful statului a menționat că ajutorul și susținerea reciprocă dintre state va contribui semnificativ la depășirea acestei pandemii. Igor Dodon și Gitanas Nausėda au discutat și despre Parteneriatul Estic. 

Общественный парк «Штефан чел Маре» - Sputnik Moldova
Societate
Când vom putea ieși în parc și merge la reastaurant: Ce spune Igor Dodon

”Am apreciat poziția activă și susținerea constantă din partea Lituaniei pentru impulsionarea formatului Parteneriatului Estic. În acest context, am recurs la un schimb de opinii despre modul de pregătire către apropiatul Summit al Parteneriatului Estic”, a menționat președintele. 

Totodată, a fost subliniată necesitatea conjugării eforturilor atât din partea statelor Parteneriatului Estic, cât și a celor din cadrul UE pentru aprofundarea eficientă a dialogului și a realizării plenare a reformelor necesare.

În context, președintele a reiterat faptul că guvernarea de la Chișinău pledează pentru promovarea unei politici externe echilibrate, care presupune dezvoltarea relațiilor de colaborare eficiente atât cu statele din Vest, cât și cu cele din Est.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0