Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când vom putea ieși în parc și merge la reastaurant: Ce spune Igor Dodon

© Sputnik / Miroslav RotariОбщественный парк «Штефан чел Маре»
Общественный парк «Штефан чел Маре» - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a răspuns la întrebări în cadrul unei noi ediții a emisiunii „Președintele răspunde”. El a explicat când vom avea voie să ieșim în parcuri.

CHIȘINĂU, 24 apr – Sputnik. Mai multe restricții impuse de autoritățile de la Chișinău în contextul instituirii regimului stării de urgență vor fi menținute pentru o perioadă mai îndelungată. Cel mai probabil, copiii vor reveni la studii mai târziu. Precizarea a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

În plus, vor continua să fie interzise evenimentele cu participarea unui grup mai mare de 50 de persoane.

 В Кишиневских магазинах полно продуктов - паники нет - Sputnik Moldova
Societate
OMS Moldova: Niciun caz confirmat de COVID-19 transmis prin ambalaje – Video

Dodon le-a dat și o replică tăioasă administratorilor de restaurante, nemulțumiți că nu-și pot relua activitatea.

„Sarcina noastră este să avem grijă de sănătatea oamenilor, a oamenilor care vin la restaurantele voastre. Poate pentru voi mai puțin contează sănătatea celor 200-300 de oameni care vor dansa la nunțile organizate în restaurante ca înainte de pandemie, dar pe noi ne interesează să preîntâmpinăm ca să nu avem un nou val de infectare cu COVID-19”, a declarat Igor Dodon.

Cât despre plimbările prin parc, președintele spune că, cel mai probabil, astăzi va fi luată o decizie, iar începând cu ziua de luni, 27 aprilie, autoritățile vor prezenta informații despre ridicarea unor restricții ce țin de ieșirile în spații publice, parcuri, păduri, etc. Igor Dodon speră că perioada stării de urgență nu va fi prelungită, iar ca să nu fie nevoie de asta le cere cetățenilor să țină cont de restircțiile impuse de autorități.

Amintim că în Republica Moldova a fost instituit regimul stării de urgență în data de 17 martie pentru o perioadă de 60 de zile. Anterior, autoritățile au anunțat că această perioadă de restricții ar putea să se încheie mai devreme, sau, din contra, ar putea fi prelungită până în data de 15 iunie, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus în țara noastră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0