Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Igor Dodon s-a întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri din Moldova - Video

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon s-a întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri din Moldova
Igor Dodon s-a întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri din Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului le-a vorbit oamenilor de afaceri despre inițiative autorităților privind ieșirea treptată din situația de criză.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a convocat o ședință cu conducătorii asociațiilor de business care reprezintă diverse ramuri ale economiei naționale.

În cadrul întrevederii, interlocutorii au făcut un schimb de păreri despre cele mai actuale probleme cauzate de restricționarea forțată a activității economice, provocate de criza de pandemie COVID-19. Șeful statului a informat despre măsurile luate de Guvern și Președinție în vederea susținerii economiei Moldovei.

Astfel, autoritățile au anunțat un șir de inițiative ”orientate spre ieșirea graduală din situația de criză, conștientizând faptul că e imposibil să prelungim la nesfârșit acțiunea regimului stării de urgență, care expiră la 15 mai”.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Societate
Dodon: Autoritățile elaborează un plan privind etapele de ieșire din criză
Igor Dodon a  precizat că deciziile respective ar putea fi luate vineri, 24 aprilie, la întrevederea pe care o va avea cu premierul. Totodată, conducerea de vârf a țării este dispusă să continue dialogul cu reprezentanții fiecărui sector în parte pe parcursul următoarelor două săptămâni.

Anterior, premierul Ion Chicu a anunțat anumite măsuri de relaxare pentru unele instituții și întreprinderi.  Între altele, din  22 aprilie, întreprinderile din sectorul HoReCa și-au reluat parțial activitatea, unitățile de alimentație publică având dreptul acum să presteze servicii ”la pachet”.

Din 27 aprilie, își va relua parțial activitatea și Agenția Servicii Publice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0