Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

O știre încurajatoare privind lupta cu COVID-19 – Iată ce a declarat ministrul Sănătății

© Photo : Пресс-служба мэра и правительства Москвы / Accesați arhiva multimediaМедицинский работник маске настраивает оборудование
Медицинский работник маске настраивает оборудование - Sputnik Moldova
Abonare
Doar pe parcursul zilei de ieri 101 de bolnavi de COVID-19 au fost externați din spital, testele repetate arătând că aceștia s-au însănătoșit.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat într-un briefing de presă informații privind lupta cu coronavirusul în Republica Moldova.

Ситуация в Стамбуле в связи с коронавирусом - Sputnik Moldova
COVID-19: Care este situația din Moldova comparativ cu alte state – Date uimitoare
Viorica Dumbrăveanu a spus că în acest moment avem înregistrate 2778 de cazuri de îmbolnăvire de COVID-19, asta fiind, de fapt, cifra de ieri seara. Pentru că ministrul Sănătății nu a dat un nou număr al celor decedați, este de înțeles că acesta s-a oprit deocamdată la 76, cât era aseară.

Dar, vorbind despre starea de sănătate  pacienților, Viorica Dumbrăveanu a precizat că astăzi avem intubate 15 persoane, dintre care 8 sunt la Institutul de Medicină Urgentă și 7 – la Spitalul Clinic Republican. 218 pacienți sunt în stare gravă, 535 – în stare de gravitate medie, ceilalți pacienți se află în stare satisfăcătoare.

Ministerul Sănătății a precizat că între cei internați sunt și 11 gravide, dar 27 de gravide cu COVID-19 au fost deja tratate și externate.

Și o știre îmbucurătoare, pe parcursul zilei de ieri au fost externate 101 persoane, în total 661 de persoane au fost până acum tratate de COVID-19.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a mai spus că astăzi în Moldova va ajunge un lot de ajutor umanitar care este oferit de Turcia în contextul Acordului Interguvernamental cu această țară. Și anume Turcia ne oferă ajutor umanitar sub formă de echipamente de protecție: măști, costume de protecție individuală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0