Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Studiu: Bolnavii decedați de COVID-19 au avut cel puțin o boală cronică

© Photo : Facebook / Alexei CebanAlexei Ceban
Alexei Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
98 la sută dintre bolnavii decedați de COVID-19 în țara noastră au avut cel puțin o boală cronică. Sunt rezultatele raportului săptămânal ”COVID-19, făcute publice în cadrul unui briefing de presă de către medicul epidemiolog al ANSP, Alexei Ceban.
Studiu: Bolnavii decedați de COVID-19 au avut cel puțin o boală cronică

Potrivit raportului săptămânal ”COVID-19, bolnavii decedați aveau peste 60 de ani. 98% dintre ei sufereau în momentul infectării de cel puțin o boală cronică, iar 51% - două sau mai multe.

”80% dintre bolnavii care au decedat aveau boli cardiovasculare, 30% - diabet, 25% - afecțiuni respiratorii, 21% afecțiuni renale și 11% - afecțiuni hepatice”, a relatat Alexei Ceban.  

Alexei Ceban a atenționat că infecția COVID-19 afectează toate persoanele, indiferent de vârstă sau starea de sănătate. Printre bolnavi sunt mai multe femei decât bărbați, iar rata de îmbolnăvire este mai mare în orașe.

Ситуация в Стамбуле в связи с коронавирусом - Sputnik Moldova
COVID-19: Care este situația din Moldova comparativ cu alte state – Date uimitoare
”Toate grupele de vârstă sunt afectate. Cu toții suntem vulnerabili în fața infecției COVID-19. S-au îmbolnăvit și copii până la vârsta de un an. O rată mică există printre tinerii de 20 de ani. Totuși, în medie, bolnavii au vârsta de 47 de ani. 58% dintre bolnavi sunt femei. Din numărul total de pacienți, 56% sunt din orașe”, a menționat Alexei Ceban.

De asemenea, raportul arată că un bolnav de COVID-19 în țara noastră infectează 2-3 persoane.

”Perioada de incubație a virusului este, în medie, de șase zile. Aceasta înseamnă că de la pătrunderea virusului în organism, simptomele apar în decurs de șase zile. Majoritatea pacienților au manifestat primele simptome în această perioadă”, a precizat Alexei Ceban.

2778 de persoane din țara noastră s-au îmbolnăvit de COVID-19 de la începutul pandemiei. Până în prezent, 661 de pacienți au fost tratați, iar 77 au decedat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0