Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul a votat acordul de creditare cu Fondul Monetar Internațional

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul a votat acordul de creditare cu Fondul Monetar Internațional în mărime de 234 de milioane de dolari.

CHIȘINĂU, 23 apr - Sputnik. Parlamentul a votat în ședința de astăzi acordul de creditare cu Fondul Monetar Internațional. Este vorba de un credit de urgență în valoare de 234 de milioane de dolari care a fost aprobat de către Consiliul de Directori ai Fondului Monetar Internațional (FMI).

Premierul Ion Chicu a prezentat în fața deputaților condițiile de creditare prevăzute de Acordul cu FMI. Cei 234 de milioane de dolari SUA vor fi oferiți în două tranșe. Banii vor fi utilizați pentru finanțarea deficitului bugetului de stat.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Politică
Parlamentul a votat acordul de creditare cu Federația Rusă

Prin intermediul instrumentului de finanțare rapidă, Republica Moldova va atrage un împrumut de aproximativ 156 de milioane de dolari. Dobânda este de 1,5%, cu o perioadă de grație de 3 ani și 3 luni și o perioadă de rambursare de 1 an și 9 luni. Suplimentar, Republica Moldova va achita un comision unic de 0,5% din sumă.

Prin intermediul mecanismului de creditare rapidă, țara noastră va accesa un împrumut de la FMI de aproximativ 78 de milioane de dolari cu o dobândă de 0%, cu o perioadă de grație de 5 ani și 6 luni. 

Prim-ministrul Ion Chicu, în cadrul procedurii de prezentare a proiectelor celor două acorduri, a subliniat că semnarea acestora a succedat recenta încheiere a Programului Republicii Moldova cu Fondul Monetar International (FMI), iar discuțiile cu FMI privind elementele unui nou program continuă la distanță.

Cele două legi au fost votate în lectura finală cu 85 de voturi și vor intra în vigoare la data publicării în ”Monitorul Oficial al Republicii Moldova”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0