Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul a votat acordul de creditare cu Federația Rusă

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul a votat în ședința de astăzi acordul de 200 de milioane de euro oferit de Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 23 apr - Sputnik. Parlamentul a votat în prima și a doua lectură, în ședința de astăzi, acordul de creditare cu Federația Rusă în valoare de 200 de milioane de euro. Premierul Ion Chicu a prezintat în plen proiectul Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Politică
Parlament: Opoziția cere retragerea proiectului de lege privind împrumutul din Rusia

Pe marginea acestui proiect au fost discuții aprinse în Parlament. La începutul ședinței, opoziția a cerut ca proiectul să fie exclus de pe ordinea de zi, dar inițiativa nu a întrunit numărul necesar de voturi. 

Prima tranșă de 100 de milioane de euro din Federația Rusă ar trebui să ajungă în țara noastră în decurs de o lună. Cea de-a doua tranșă, la fel în sumă de 100 milioane de euro, ar urma să fie transmisă Republicii Moldova nu mai târziu de 31 octombrie 2020.

Acordul mai prevede ca Republica Moldova ar urma să întoarcă acest credit în decurs de 10 ani în baza a 20 de plăți semestriale egale. Creditul este acordat cu o dobândă anuală de 2%. Prima plată de rambursare va trebui realizată în data de 15 martie 2021.

Amintim că Ministerul de Finanțe al Federației Ruse a semnat acordul de transfer a primei tranșe din creditul de 200 de milioane de euro în data de 17 aprilie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0