Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlament: Opoziția cere retragerea proiectului de lege privind împrumutul din Rusia

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Opoziția a cerut retragerea de pe ordinea de zi a proiectului ce prevede obținerea împrumuturilor din partea Federației Ruse.

CHIȘINĂU, 23 apr - Sputnik. Deputații s-au întrunit astăzi în ședință. Pe ordinea de zi au fost incluse opt subiecte. Printe acestea se numără proiectul de lege privind instituirea măsurilor de susținere a activităților de întreprinzător și proiectul privind modificarea Legii bugetului de stat pentru 2020.

Ion Chicu Ион Кику - Sputnik Moldova
Politică
Ion Chicu merge astăzi în Parlament: Iată ce le va prezenta premierul deputaților

Pe ordinea mai sunt și trei proiecte privind obținerea împrumuturilor din partea Fondului Monetar Internațional și din partea Federației Ruse.

Deputatul Sergiu Sîrbu a propus exluderea de pe ordinea de zi a proiectului de lege privind Acordul dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova privind contractarea unui împrumut financiar de stat, în valoare de 200 de milioane de euro.

Același lucru l-a ceruit și președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu. Ambele propuneri nu au întrunit numărul suficient de voturi.

Președintele fracțiunii PAS a mai venit cu solicitarea de a-l invita în Parlament pe ministrul Economiei, Sergiu Răilean, pentru a prezenta informații referitor la acțiunile întreprinse în vederea susținerii mediul de afaceri privat din țară în situația stării de urgență. Nici această propunere nu a fost susținută de deputați.

Fracțiunea partidului PAS a cerut 30 de minute de pauză.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0