Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministrul Educației a discutat cu liceenii: Cum va fi susținut BAC-ul în acest an

Abonare
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat astăzi o sesiune de discuții online cu elevii claselor a XII-a.

CHIȘINĂU, 23 apr. – Sputnik. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat astăzi o sesiune de discuții online cu elevii claselor a XII-a. Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat desfășurarea procesului educațional la distanță, pregătirea elevilor pentru examenul de bacalaureat, desfășurarea admiterii în cadrul instituțiilor de învățământ superior din țară și peste hotare, dar și posibila amânarea sau anularea a examenului național. Ministrul Igor Șarov a invitat elevii la un dialog deschis și constructiv pentru a fi identificate soluții eficiente în vederea depășirii situației de criză în educație. Demnitarul a subliniat că desfășurarea procesului educațional la distanță este singura soluție pentru a încheia anul școlar 2019-2020, în data de 31 mai.

Экзамен - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul Educației: Examenele de clasa a 4 și a 9-a ar putea fi anulate - Detalii

"Vreau să cunoașteți că grija noastră pentru viitorul vostru se manifestă nu prin cuvinte date gratuit, ci prin acțiuni concrete cum ar fi: elaborarea resurselor video de pregătire a elevilor pentru susținerea examenelor naționale de absolvire, organizarea asistenței psihologice a elevilor, părinților și cadrelor didactice, alocarea de către Guvern a 20 de milioane de lei pentru procurarea echipamentelor necesare desfășurării calitative a procesului educațional", a menționat ministrul Educației în cadrul discuției cu elevii.

Cât ține de modul în care va fi organizat examenul de bacalaureat, ministrul Educației a anunțat că nu a fost luată încă o decizie în acest sens, dar oricare va fi aceasta, se va baza și pe opinia elevilor.

Grigore Belostecinic - Sputnik Moldova
Studii online: Cum sunt instruiți studenții de la ASEM în timpul stării de urgență

"Această decizie va trebuie să fie una asumată nu doar de minister, dar și de întreaga comunitate, în special de voi. În prezent analizăm toate riscurile desfășurării, dar și anulării examenului de bacalaureat începând de la sănătate și până la recunoașterea studiilor”. 

Totodată, în cadrul sesiunii de discuții online, ministrul Educației, Igor Șarov, care este și doctor în științe istorice, le-a prezentat elevilor o lecție de istorie în cadrul căreia le-a vorbit elevilor clasei a XII-a despre crizele provocate de pandemii și consecințele acestora asupra umanității, despre solidaritate, comuniune, toleranță, spirit civic și voluntariat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0