Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Educației: Examenele de clasa a 4 și a 9-a ar putea fi anulate - Detalii

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Accesați arhiva multimediaЭкзамен
Экзамен - Sputnik Moldova
Abonare
Examenele de absolvire a claselor a 4-a și a 9-a ar putea fi anulate. Despre aceasta a anunțat ministrul Educației, Igor Șarov.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Ministerul Educației va propune Comisiei pentru Situații Excepționale să fie anulate examenele naționale de clasa a 4-a și a 9-a. Informația a fost comunicată de ministrul Educației, Igor Șarov în cadrul briefingului de presă susținut astăzi. 

Примария Кишинев  - Sputnik Moldova
Societate
Primăria Chișinău lansează proiectul „Educație Online” – Video

Reprezentanții Ministerul Educației Culturii și Cercetării consideră că terstările naționale pentru elevii de clasa a 4 –a și a 9-a nu ar trebui să aibă loc în acest an în condițiile pandemiei de COVID-19. Ministrul Educației Culturii și Cercetării, Igov Șarov, a precizat că acest lucru nu va creea dificultăți pentru finalizarea anului școlar.

”Elevi claselor a noua vor primi certificate de studiii gimnaziale în baza notelor medii anuale obținute în clasa a 7-9, iar notele de la disciplinile de examen vor reprezenta media aritmetică cu rotungire până la întreg a notelor medii anuale obținute de elevi pe parcursul claselor a 7-9, la disciplinele respective”, a precizat ministrul Educației. 

Elevii vor purtea vor putea participa la admiterea în liceele teoretice și instituțiile de învățământ profesional în baza certficatelor de studii gimnaziale. 

Ministrul Educației, Culturii și cercetării a vorvit și despre organizare examenelor de Bacalaureat din acest an.

 „Opțiunea prioritara este bazată pe experiența statelor europene care presupune desfășurarera examenelor de bacalaureat la sfârșitul lunii iunie, începutul lunii iulie, dacă situația de criză va lua sfârșit”, a spus ministrul.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis un ordin privind prelungirea suspendării procesului educaţional pe toată durata stării de urgență, adică până în data de 15 mai. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0