Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Schimbări de cadre la Curtea Constituțională: Igor Dodon, despre demiterea lui Țurcan

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Joi seara au fost anunțate schimbări importante de cadre la Curtea Constituțională – președintele acesteia nu mai este Vladimir Țurcan.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a calificat schimbările de la Curtea Constituțională drept o ”chestiune internă a instanței”

Joi a fost anunțat printr-un comunicat că Vladimir Țurcan a fost demis din funcția de președinte al Curții Constituționale, iar  noul conducător ales este magistratul Domnica Manole.

Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova
Societate
Curtea Constituțională: Asumarea răspunderii de către Guvern, neconstituțională

Igor Dodon nu a dorit să comenteze decizia, dar a subliniat că nu vor fi admise presiunile politice asupra Înaltei Curți.

”Poate cineva a încercat să preia controlul politic. Dacă vom vedea că cineva încearcă să folosească CC ca instrument politic, vom lua măsuri", a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni la postul NTV Moldova.

Amintim că după destituirea lui Vladimir Țurcan, Curtea Constituțională a admis cererea unui grup de deputați și a suspendat acțiunea, inclusiv procedura de intrare în vigoare, a Legii nr. 57 din 23 aprilie 2020 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova privind contractarea împrumutului de 200 de milioane de euro.

Vladimir Țurcan și Domnica Manole a fost numit în funcţia de judecător al CC printr-o hotărâre a Parlamentului din 16 august 2019. Judecătorii Curţii Constituţionale l-au votat pe Vladimir Țurcanu în cadrul ședinței din 19 august 2019, în calitate de preşedinte al Curţii Constituționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0