Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CC a suspendat acțiunea legii privind acordul de creditare cu Federația Rusă

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание Конституционного суда Молдавии
Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Curții Constituționale Vladimir Țurcan a fost demis astăzi din funcție. Magistrații au ales-o în locul lui pe Domnica Manole.

CHIȘINĂU, 23 apr. – Sputnik.  Vladimir Țurcan a fost demis astăzi din funcția de președinte al Curții Constituționale. Decizia de demitere a lui Țurcan a fost luată în urma unui demers depus de magistrații Nicolae Roșca și Liuba Șova, în data de 21 aprilie. Potrivit unui comunicat al Înaltei Curți, noul conducător ales este magistratul Domnica Manole.

Vladimir Țurcan - Sputnik Moldova
Societate
Vladimir Țurcan: Mă voi abține de la examinarea contestațiilor legii asumate de Guvern

Totodată, După destituirea lui Vladimir Țurcan, Curtea Constituțională a admis cererea unui grup de deputați și a suspendat acțiunea, inclusiv procedura de intrare în vigoare, a Legii nr. 57 din 23 aprilie 2020 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova privind contractarea împrumutului de 200 de milioane de euro.

"Joi, 23 aprilie 2020, judecătorii Curții Constituționale au ales în calitate de Președinte al Curții, pe un termen de 3 ani, pe judecătorul Domnica Manole , în urma destituirii dlui Vladimir Țurcan din funcția de Președinte al Curții Constituționale", se arată într-un comunicat al Înaltei Curți.

Vladimir Țurcan și Domnica Manole a fost numit în funcţia de judecător al CC printr-o hotărâre a Parlamentului din 16 august 2019. Judecătorii Curţii Constituţionale l-au votat pe Vladimir Țurcanu în cadrul ședinței din 19 august 2019, în calitate de preşedinte al Curţii Constituționale.

Amintim că Parlamentul a votat în prima și a doua lectură, în ședința de astăzi, acordul de creditare cu Federația Rusă în valoare de 200 de milioane de euro. Premierul Ion Chicu a prezentat în plen proiectul Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0