Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Ceban, detalii despre situația din Capitală: Derularea proiectelor, transportul public

© Photo : Miroslav RotariChișinău, martie 2020
Chișinău, martie 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că nu a fost necesară sistarea proiectelor începute pentru Chișinău din cauza COVID-19.

CHIȘINĂU, 2 apr - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a răspuns la mai multe întrebări adresate de jurnaliștilor prin intermediul aplicației Skype. Acesta s-a referit la transportul public, proiectele din Cișinău aflate în derulare și construcția neautorizată de pe strada Calea Ieșilor.  Ion Ceban a declarat că au fost suplinite. 

”Transportul a fost reorganizat, am scos taxatorii, am pus carabinieri la stații. Plus, Ministerul de Interne ne ajută la acest capitol, am început cu 47 de stații, acum am ajuns la 80 de stații, unde carabinierii fluidizează călătorii. Pentru taxatori, care nu lucrează, opțiunea noastră e ca ei să primească salariul deplin, poate fără unele bonusuri”, a precizat Ceban. 

Primarul Capitalei a dat asigurări că toate proiectele începute de Primăriei sunt în desfășurare și nu a fost necesară sistarea lor din cauza COVID-19. Ion Ceban a precizat că este analizată opțiunea ca la sfârșitul lunii aprilie - început lunii mai să fie revizuit aspectul bugetar.

”Asta ar însemna și unele proiecte ce ține de unele drumuri, asta ar însemna și unele proiecte de investiții capitale, atât la nivelul municipiului și în suburbii. Noi vrem ca proiectele să continue, ele sunt foarte multe. Ceea de ce nu o să ne atingem în mod categoric sunt grădinițele și școlile”, a adăugat Ion Ceban. 

Ion Ceban a răspuns și la acuzațiile că ar fi autorizat continuarea construcțiilor de pe strada Calea Ieșilor.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Societate
Cât timp va mai rămâne închisă Piața Centrală din Chișinău

Acesta a declarat că a dispus suspendarea construcției până la verificarea tuturor aspectelor și legalitatea acestei construcții.

”Comisia care se ocupă de toate construcțiile asupra cărora planează suspiciuni, cu toate expertizele efectuate, a ajuns la concluzia că abateri nu sunt și nu sunt impedimente pentru a stopa această construcție. Eu nu sunt cel mai mare expert și am dat specialiștilor să se expună. Expertiza a arătat ceea ce arătat”, a precizat Ceban.

Primarul s-a referit și la situația de la Cimitirul Sfântul Lazăr. El a explicat că a fost o decizie a Comisiei Situația Excepționale de a pregăti locuri pentru persoanele care decedează de Covid-19, ”asta după ce locurile în sectoarele existente erau epuizate”. Ceban a menționat că a fost pregătit un sector nou, unde au fost săpate mai multe morminte, și unde ”a fost îngropată și doamna medic care a decedat”. Dar, a precizat edilul-șef, aceste noi gropi nu sunt destinate strict persoanelor de Covid-19, sunt și pentru ceilalți decedați.

Fluxul de știri
0