Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

COVID-19 continuă să facă victime: Numărul deceselor a ajuns la 77 de persoane

© AFP 2024 / YURI KADOBNOVМедицинский работник в защитном снаряжении стоит рядом со сканером компьютерной томографии
Медицинский работник в защитном снаряжении стоит рядом со сканером компьютерной томографии - Sputnik Moldova
Abonare
O veste tristă vine de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în contextul pandemiei de coronavirus.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. O femeie de 46 de ani din Chișinău a decedat astăzi din cauza noului coronavirus. Informația a fost prezentată de Ministerul Sănătății, Muncii, și Protecției Sociale. Acesta este cel de-al 77-lea deces înregistrat în Republica Moldova din cauza infectării cu COVID-19.

Медицинский работник маске настраивает оборудование - Sputnik Moldova
O știre încurajatoare privind lupta cu COVID-19 – Iată ce a declarat ministrul Sănătății

Potrivit informațiilor, femeia a fost transferată pe data de 7 aprilie de la Spitalui Clinic Municipal „Arhanghelul Mihail” la Institutul de Medicină Urgentă, în stare gravă cu insuficiență respiratorie acută de gradul I.

De precizat, până la data de astăzi au fost înregistrate 2778 de cazuri de infectare cu noul Coronavirus, dintre care 331 cazuri sunt din Transnistria.

Din numărul total de persoane infectate, 73 sunt copii și 38 de femei gravide. Dintre acestea 27 s-au tratat, iar 11 rămân internate în instituțiile medico-sanitare publice.

Cel mai mare număr de cazuri de îmbolnăvire este înregistrat în rândul lucrătorilor medicali. Astfel, din 708 persoane 255 sunt asistenți medicali, personal auxiliar - 204, medici - 189, felceri - 46, farmaciști – 13 și un paramedic. Cei mai mulți medici infectați sunt din cadrul spitalului raional și asistență medicală urgentă din Soroca- 115, Ștefan –Vodă- 70, Fălești- 49, Glodeni-32.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0