Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

UK: numărul deceselor zilnice de COVID-19 aproape s-a dublat – restricţii până în 2021?

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În Marea Britanie, situaţia legată de coronavirus nu pare a se ameliora, dimpotrivă. În ultimele 24 de ore, numărul deceselor zilnice aproape s-a dublat. Până când ar mai putea dura restricţiile.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik, Doina Crainic. După ce s-au înregistrat două zile de scădere, numărul deceselor zilnice în Marea Britanie a urcat din nou, aproape dublându-se, potrivit datelor NHS.

Повар - Sputnik Moldova
Societate
Măsuri de relaxare: Cafenelele și restaurantele sunt deschise de astăzi
Astfel, în ultimele 24 de ore au fost 873 de decese cauzate de coronavirus, cifră aproape dublă față de ziua precedentă (449), potrivit ziarulromanesc.net. Cifra totală a morților a ajuns la 17.382.

Şi casele de îngrijire din Anglia și Țara Galilor au înregistrat decesele a cel puțin 1.644 de rezidenți, până la 10 aprilie, însemnând 10% din totalul deceselor din Marea Britanie cauzate de COVID-19.

„Acest lucru demonstrează efectul teribil pe care îl are coronavirusul asupra persoanelor în vârstă și a persoanelor cu dizabilități din casele de îngrijire”, a declarat Liz Kendall, ministrul asistenței sociale din partea Partidului Laburist.

Pacienții decedați în ultimele 24 de ore aveau între 22 și 103 ani, iar 24 dintre aceștia nu aveau probleme de sănătate.

Un scenariu luat în calcul este prelungirea restricţiilor chiar până în 2021, potrivit Daily Mail, existând surse care susțin că prim-ministrul este îngrijorat de coronavirus, cu toate că problemele economice ar putea avea chiar efecte mai rele decât pandemia.

În Guvernul britanic s-ar afla în prezent două tabere: „porumbeii”, care doresc menținerea restricțiilor, și „șoimii”, care susţin că NHS poate face față unui val mai mare de pacienți şi că ar trebui relaxate măsurile.

De asemenea, există voci din guvern care spun că premierul Boris Johnson a încetat să mai folosească sintagma „strategie de ieșire” și că, în schimb, ar dori ca restricțiile să continue până la sfârșitul anului.

„Porumbeii” avertizează că, potrivit oamenilor de știință, chiar și o întoarcere ușoară la viața normală ar putea duce la o creștere devastatoare a cazurilor de infectare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0