Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Măsuri de relaxare: Cafenelele și restaurantele sunt deschise de astăzi

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Restaurantele și cafenelele își reiau de astăzi activitatea. Acest lucru a fost decis în cadrul ședinței de ieri a Centrului Unic de Comandă privind gestionarea crizei COVID-19.

CHIȘINĂU, 22 apr. – Sputnik. Premierul Ion Chicu a anunțat ieri, după ședința Centrului Unic de Comandă privind gestionarea crizei COVID-19, că de astăzi, 22 aprilie, sectorul HoReCa își reia activitatea, însă nu pe deplin.

Pașaport  - Sputnik Moldova
Societate
Important pentru cei care au nevoie de acte: Agenția Servicii Publice își redeschide ușile
Dacă până acum unitățile de alimentație publică aveau dreptul să livreze bucate preparate la domiciliu, acum se va permite prestarea serviciilor ”la pachet”. 

"Vor avea dreptul să comercializeze produsele la pachet și în regim cataring de către unitățile de alimentație publică, cu unele excepții cum ar fi: bufetele expres, vânzătorii ambulanți la tonete, cărucioarele mobile care vând mâncare, preparearea mâncării la standuri în piețe, activități ale restaurantelor și barurilor conexe transportului", a declarat Ion Chicu. 

Hotelurile, restaurantele și cafenelele și-au sistat activitatea în data de 17 martie, când Parlamentul a declarat stare de urgență din cauza COVID-19.

În același timp, Centrul Unic de Comandă privind gestionarea crizei COVID-19 a decis ca din 27 aprilie Agenția Servicii Publice să-și reia activitatea. Instituția va emite actele de înmatriculare a vehiculelor cu regim special, cele pentru documentarea conducătorilor auto, va înregistra actele de naștere cu eliberarea certificatului și va înregistara căsătoriile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0