Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Peste o sută de hectare de teren au fost pârjolite în ultimele 24 de ore

© Sputnik / Виталий Тимкив / Accesați arhiva multimediaСотрудники противопожарной службы тушат возгорание
Сотрудники противопожарной службы тушат возгорание - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență raportează și astăzi despre incendii masive în mai multe raioane ale țării.

CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. Peste 50 de focare de vegetație uscată au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cel mai mare incediu s-a produs în localitatea Colibași din raionul Cahul, unde focul a nimicit 70 de hectare de iarbă și vegetație.

Pentru lichidare a fost nevoie de intervenția a trei echipaje de salvatori.

Un alt focar de vegetație a fost stins în localitatea Costești, raionul Ialoveni.

Происшествия - Sputnik Moldova
Societate
Noi detalii în cazul exploziei de la Ialoveni: Prognozele medicilor în privința copiilor
Aici arderea a afectat peste 45 de hectare de tern. Alte 20 de hectare au fost nimicite de flăcări în localitatea Izvoreni, raionul Ungheni.

În urma arderilor nici o persoană nu a avut de suferit. Circumstanțele și prejudiciile în urma incendiilor se stabilesc. În acest context, IGSU atenționează repetat oamenii să fie foarte atenți la utilizarea focului și să nu aprindă vegetația uscată și gunoiul menajer. În condiții de vânt și umiditate redusă, focare se pot extinde pe suprafețe imense. Potrivit datelor, de la începutul anului, pompierii și salvatorii au intervenit în 2434 cazuri de lichidare a focarelor de vegetație, iar arderea a afectat peste 8000 de hectare de teren.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0