Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Putin a discutat cu Rohani despre COVID-19 și proiecte bilaterale

© RIA Novosti / Mikhail Klimentiev / Accesați arhiva multimediaВ. Путин участвует в саммите ШОС в Бишкеке
В. Путин участвует в саммите ШОС в Бишкеке - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vladimir Putin și Hassan Rohani au distat ieri despre pandemia COVID-19, crearea unor coridoare verzi în perioadă de criză și dezvoltarea relațiilor bilaterale ruso-iraniene.

Борт ВКС России доставил в Молдову гуманитарную помощь из Китая - Sputnik Moldova
Societate
Un avion al Forțelor Aerospațiale din Rusia a adus în Moldova produse medicale din China
BUCUREȘTI, 22 apr – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat telefonic cu președintele Iranului, Hassan Rohani, despre activizarea cooperării a instituțiilor celor două state în combaterea pandemiei coronavirusului, inclusiv prin contactele directe între ministerele Sănătății, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“A fost abordată amănunțit problema combaterii pandemiei coronavirusului. În legătură cu acest fapt, Rouhani și-a exprimat recunoștința pentru ajutorul oferit de Rusia Iranului. S-a convenit asupra activizării cooperării între instituțiile de profil, inclusiv prin contacte directe între ministerele Sănătății ale celor două state”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

De asemenea, cei doi lideri au subliniat și importanța inițiativei rusești cu privire la “coridoarele verzi” pentru livrarea medicamentelor.

Флаги Молдовы и РФ - Sputnik Moldova
Federația Rusă a aprobat creditul de 200 de milioane de euro pentru Moldova
“A fost subliniată importanța consolidării eforturilor comunității internaționale pentru o contracarare colectivă a pandemiei coronavirusului și a inițiativei rusești de crearea în perioada de criză a unor coridoare verzi pentru furnizarea fără piedici a medicamentelor, echipamentelor și tehnologiilor, precum și introducerea unui moratoriu la restricționarea exporturilor a mărfurilor de primă necesitate”, se menționează în comunicatul Kremlinului.

De asemenea, printre subiectele abordate s-au aflat și cooperarea bilaterală, inclusiv în proiecte mari în sfera energetică, agricultură și transporturi.

“Au fost examinate un șir de probleme actuale ale cooperării bilaterale, inclusiv în realizarea unor proiecte comune mari în domeniul energeticii, agriculturii și transporturi”, anunță administrația prezidențială.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0