Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Federația Rusă a aprobat creditul de 200 de milioane de euro pentru Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariФлаги Молдовы и РФ
Флаги Молдовы и РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a anunțat că Federația Rusă a aprobat creditul de 200 de milioane de euro pentru țara noastră. Documentul a fost semnat la Moscova.

Rusia nu va refuza nimănui ajutorul în combaterea COVID-19 - Sputnik Moldova
Video
Rusia nu-i va refuza nimănui ajutorul în combaterea COVID-19
CHIȘINĂU, 18 apr. – Sputnik. Președintele Igor Dodon a anunțat că în urma înțelegerilor pe care le-a avut în luna decembrie 2019, cu omologul său rus, Vladimir Putin, vineri, la Moscova, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a semnat împreună cu conducerea Ministerului rus de Finanțe, Acordul de creditare a țării noastre. Documentul prevede acordarea a primei tranșe de împrumut în valoare de 200 milioane de euro. Șeful statului i-a mulțumit președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, pentru susținerea acordată în condiții de stringentă necesitate.

"Este primul suport financiar concret oferit din exterior țării noastre în această perioadă de criză, iar banii vor fi transferați în bugetul de stat al Moldovei pentru necesitățile țării, inclusiv la finanțarea unor proiecte de infrastructură", a declarat Igor Dodon.

Conform acordului, Federația Rusă va transfera prima tranșă de 100 de milioane de euro în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a documentului, iar restul sumei va ajunge până în data de 31 octombrie 2020. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0