Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Republica Moldova va primi împrumutul de urgență de la FMI - Detalii

© AP Photo / Mark LennihanДолар
Долар  - Sputnik Moldova
Abonare
Un proiect de lege privind ratificarea unui acord cu Fondul Monetar Internațional a fost avizat de Comisia Economie, Buget și Finanțe a Parlamentului.

CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. Proiectul de lege privind ratificarea Acordului Guvernului Republicii Moldova cu Fondul Monetar Internațional referitor la un împrumut de urgență a fost avizat în unanimitate, pentru două lecturi, în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Economie, Buget și Finanțe a Legislativului.

Кабинет министров  - Sputnik Moldova
Societate
Noi măsuri pentru susținerea activității de întreprinzător: Ce propune Guvernul
Astfel, FMI va acorda Republicii Moldova un împrumut în sumă de circa 234 milioane de dolari.

Potrivit proiectului, banii vor fi utilizați pentru finanțarea deficitului bugetului de stat. Totodată, prin intermediul instrumentului de finanțare rapidă, Republica Moldova va atrage un împrumut de circa 156 de milioane de dolari. Dobânda este de 1,5%, cu o perioadă de grație de 3 ani și 3 luni și o perioadă de rambursare de 1 an și 9 luni. Maturitatea împrumutului este de 5 ani. Suplimentar, Republica Moldova va achita un comision unic de 0,5% din sumă.

De asemenea, prin intermediul aceluiași mecanism, de creditare rapidă, țara noastră va accesa un împrumut de la Fondul Monetar Internațional de circa 78 de milioane de dolari. Acesta va avea o perioadă de grație de șase ani, cu o maturitate de zece ani, iar dobânda - de 0%.

Proiectul privind ratificarea Acordului Guvernului Republicii Moldova cu Fondul Monetar Internațional referitor la un împrumut de urgență urmează a fi dezbătut în plenul Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0