Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Scenarii sumbre în cazul COVID-19: Numărul bolnavilor ar putea crește alarmant

© AFP 2024 / PASCAL GUYOTЛаборант хранит образцы на скрининг-диске COVID-19
Лаборант хранит образцы на скрининг-диске COVID-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile se așteapta ca numărul persoanelor infectate cu COVID-19 să crească până la 31 de mii de îmbolnăviri.

CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. Autoritățile ne avertizează că scenariile privind numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în ţara noastră ar putea fi mai sumbre decât ne-am fi imaginat.

În căutarea unui loc de muncă - Sputnik Moldova
Ion Chicu spune ce riscă moldovenii care revin în țară și nu vor procura polița medicală

Reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică spun că până la sfârşitul lunii mai cazurile de infecție cu COVID-19 ar putea să crească până la 31 de mii. Această situație ar pune la grea încercare sistemul medical din țara noastră. Întrucât toate spitalele ar fi arhipline, iar medicii prea puțini pentru a face față numărului enorm de pacienți. 

Colapsul poate fi evitat dacă oamenii vor da dovadă de mai multă responsabilitate, vor evita ieşirile în public, plimbările şi vor sta acasă. 

"Dacă respectăm măsurile implementate de izolare şi de testare, atunci rata de contagiere poate scădea la 1,5, fiind un scenariu pozitiv, şi diminuând morbiditatea cu aproximativ zece ori. Asta ar duce şi la scăderea poverii asupra sistemului de sănătate şi spitalizarea persoanelor", a declarat Nicolae Furtună. 

Specialiştii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii prognozau pentru Moldova două scenarii. În cel mai rău caz era vorba de  28 de mii de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 și în cazul cel bun era vorba de trei mii de cazuri. Numărul celor diagnosticaţi cu COVID-19 a ajuns la 752 de cazuri înregistrate. În țara noastră au fost înregistrate 12 decese și 29 de persoane tratate.

Fluxul de știri
0