Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Oktoberfest, victima coronavirusului

© AP Photo / Matthias SchraderПосетители фестиваля пива "Октоберфест" в Мюнхене
Посетители фестиваля пива Октоберфест в Мюнхене  - Sputnik Moldova
Abonare
Oktoberfest, festivalul berii din Germania, a căzut victimă pandemiei pe fondul temerilor autorităților germane că virusul s-ar putea răspândi în cadrul festivalului.

BRUXELLES, 22 aprilie - Sputnik, Daniela Porovăț. Chiar dacă Germania a început să își relaxeze măsurile de izolare, berea nu va curge la Oktoberfest în acest an pentru că organizatorii au anulat deja festivalul în ciuda faptului că acesta ar fi avut loc peste cinci luni, relatează RT

Визит Александра Лукашенко в Молдове - Sputnik Moldova
Societate
Lukașenko, despre necesitatea adoptării unor măsuri de izolare - detalii
Festivalul uriaș din Munchen atrăgea circa șase milioane de vizitatori în fiecare an, dar sălile cu bere vor fi liniștite în septembrie și octombrie de vreme ce autoritățile au anulat astăzi în mod oficial sărbătoarea populară, desigur, din cauza coronavirusului.

Anul acesta, Oktoberfest era programat să aibă loc între 19 septembrie și 4 octombrie. Cele două săptămâni de evenimente aveau loc în corturi unde petrecăreții ședeau unul lângă altul la mese de lemn pentru a se bucura de bere, cu trupe și femei îmbrăcate în portul bavarez tradițional. Cu greu ar putea fi acestea condițiile necesare pentru a opri răspândirea virusului.

Anularea vine ca o lovitură grea pentru economia locală, festivalul generând mai mult de un miliard de euro pentru Munchen în fiecare an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0