Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Lukașenko, despre necesitatea adoptării unor măsuri de izolare - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariВизит Александра Лукашенко в Молдове
Визит Александра Лукашенко в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, consideră că nu este nevoie de a impune măsuri drastice de carantină pentru a preveni răspândirea COVID-19.

CHIȘINĂU, 21 apr - Sputnik. Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat că, în cazul agravării situației epidemilogice, ar putea fi luată decizia de a izola oamenii și de a anula evenimentele în masă, dar până în prezent acest lucru nu este necesar.

Встреча Александра Лукашенко с  Игорем Додоном - Sputnik Moldova
Lukașenko promite că în Belarus nu va muri nimeni de COVID-19

O misiune a OMS a întreprins o vizită de lucru în Belarus în perioada 8 - 11 aprilie pentru a evalua situația privind răspândirea noului coronavirus. Decizia de a invita experți de la o organizație internațională a fost luată anterior de Lukașenko. Misiunea a recomandat ca Belarusul, în condiții de coronavirus, să consolideze măsurile pentru distanțarea socială a cetățenilor, să anuleze competițiile sportive și alte evenimente publice, iar școlile și universitățile să asigure învățământ la distanță.

Lukașenko a declarat marți că OMS a sfătuit Belarusul să ia măsuri mai stricte, inclusiv carantină sau, eventual, stare de urgență, pentru a combate răspândirea COVID-19.

”Dacă totul (situația cu coronavirus în țară - ed.) va fi așa cum este acum, vom scoate-o la capăt", a declarat Lukașenko.

Potrivit serviciului de presă, „șeful statului Belarus a dat asigurări că, dacă situația privind coronavirusul se va acutiza și vor fi necesare măsuri pentru izolarea oamenilor și anularea evenimentelor în masă, se vor lua astfel de măsuri”. Însă, deocamdată, astfel de măsuri nu sunt necesare, a subliniat Lukașenko.

În data de 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat stare de pandemie în legătură cu răspândirea infecției COVID-19 la nivel mondial. Conform ultimelor date ale OMS, în lume au fost înregistrate peste 2,3 milioane de cazuri de infecție, iar peste 157 de mii de persoane au murit. Luni, Ministerul Sănătății a raportat că în Belarus au fost înregistrate 6.264 de mii de cazuri de COVID-19, iar 51 de pacienți au decedat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0