Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul de Externe ar putea organiza o cursă charter pentru cetățenii moldoveni din SUA

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaUn avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă
Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, a susținut astăzi un briefing și a vorbit despre cursele charter organizate pentru a repatria cetățenii moldoveni de peste hotare.

CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. Ministerul de Externe organizează în această săptămână șapte curse charter pentru a aduce acasă cetățenii moldoveni din Marea Britanie, Rusia, Italia, Franța și Spania, iar săptămâna viitoare vor fi organizate noi misiuni de repatriere. Autoritățile fac eforturi ca să-i aducă în țară și pe moldovenii din Statele Unite ale Americii.

”Pentru săptămâna viitoare au fost programate noi curse avia charter din Londra, Paris, Roma, Milano, Moscova, Istanbul și Dublin. La fel, este important să menționez, că depunem eforturi ca să organizăm o cursă avia charter din Statele Unite ale Americii pentru a repatria cetățenii din zona Americii de Nord”, a declarat ministrul de Externe, Oleg Țulea. 

Pasagerii pentru aceste curse sunt selectați în baza listelor de așteptare ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare, iar prioritate au studenții, persoanele care urmează tratament medical și cetățenii aflați în dificultate extremă. 

Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова  - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul de Externe spune cum a ajuns în țară autocarul cu moldoveni din Polonia

”Acest lucru nu înseamnă că ceilalți cetățenii ai noștri vor fi lăsați fără grija și atenția noastră”, a declarat șeful diplomației moldovenești.  

Oleg Țulea a precizat că timp de aproximativ o lună au fost organizate 130 de misiuni de repatriere, dintre care 40 au fost avia, iar celelalte - terestre. În rezultat, peste 15 mii de cetățeni moldoveni de peste hotare au fost repatriați. 

Ministerul de resort îi îndeamnă pe moldovenii de peste hotare să se informeze despre zborurile charter exclusiv din surse oficiale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0