Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important: În următoarele zile vor fi prelevate mai multe teste la COVID-19

© REUTERS / BENOIT TESSIERCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
În următoarele zile vor fi prelevate mai multe teste la COVID-19. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, după ședința Centrului Unic de Comandă privind gestionarea crizei COVID-19.

CHIȘINĂU,  22 apr. – Sputnik. Șeful statului a anunțat că numărul testelor prelevate la COVID-19 va creșe în următoarele zile. Igor Dodon susține că țara noastră are suficiente teste pentru a verifica masiv grupurile de persoane care prezintă cele mai mari riscuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

"Avem în stoc peste 100 de mii de teste acum în Republica Moldova și putem merge mai masiv pe diferite focare. În primul rând, în focare unde considerăm că trebuie să fie o implicare mai activă din punct de vedere a testării", a declarat Igor Dodon.

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că prioritate vor avea instituțiile medicale și localitățile care au un număr mai mare de persoane infectate cu COVID-19. 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
În Moldova au fost înregistrate încă 164 de cazuri noi de COVID-19

"Este vorba despre testarea în instituțiile medicale, indiferent că este vorba despre instituțiile medicale spitalicești sau asistența medicală primară. Vorbim în cazul respectiv și de securitatea medicilor, dar și de prevenirea infectării pacienților. La fel, vorbim și de focarele din unele instituții precum sunt Centrele de plasament, indiferent de profilul acestora, persoanele cu dizabilități sau vârstnicii, dar, oricum, e vorba de anumite grupuri de risc. La fel și localitățile cu un număr mai impunător de bolnavi", a menționat Viorica Dumbrăveanu. 

În același timp, ministrul Sănătății a anunțat că vor fi activate și noi laboratoare de testare la COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost procesate 696 de probe și au fost confirmate 164 de cazuri noi de contaminare cu coronavirusul de tip nou. Dintre acestea, cinci cazuri sunt de import. Este vorba despre un caz adus din Polonia și patru cazuri din Federația Rusă. Astfel, numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns în Moldova la 2 778.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0