Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Împrumuturi nerambursabile de peste un milion și jumătate de lei pentru femei – Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariHaine pentru femei însărcinate și mămici care alăptează
Haine pentru femei însărcinate și mămici care alăptează - Sputnik Moldova
Abonare
O anumită categorie de femei din Republica Moldova poate beneficia de susținere financiară din partea statului. Iată condițiile de eligibilitate.

CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. Unele femei din Republica Moldova pot obține împrumuturi nerambursabile. Este vorba de cele care și-au lansat și dezvoltat o afacere orientată spre export și inovare. În context, Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii a lansat Componenta III a Programului „Femei în Afaceri” – Suport pentru companiile în creștere. În cadrul acestei componente, suma de finanțare nerambursabilă se ridică la un milion 649 de mii de lei.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Statul vrea să relanseze economia prin susținerea mediului de afaceri - Detalii

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean a comunicat pentru Sputnik Moldova că în contextul crizei pandemice au fost revizuite planurile și analizate noi oportunități de dezvoltare.

„Pentru a ajuta femeile în implementarea celor mai inovatoare proiecte, lansăm, împreună cu ODIMM, programul „Femei în Afaceri”. Prin intermediul acestuia pot fi obținute granturi de peste 1 milion de lei. Banii pot fi utilizați pentru procurarea echipamentului și utilajelor, soluții de software și consultanță”, menționează ministrul.

De finanțare în cadrul acestui program pot beneficia companiile create și gestionate de femei, care desfășoară o activitate economică în Republica Moldova de mai mult de doi ani și care își planifică creșterea cifrei de afaceri și a numărului de angajați prin extinderea pieței de desfacere.

Noi măsuri pentru susținerea activității de întreprinzător: Ce propune Guvernul>>>

„Facem un apel către toate femeile antreprenoare care întrunesc criteriile de eligibilitate, să depună o notă de concept tip, un business plan simplificat, în versiunea electronică pe pagina oficială a Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii”, spune directorul ODIMM, Iulia Costin .

Potrivit informațiilor furnizate de instituție, concursul de granturi mari se desfășoară în trei etape:

  • Etapa I – Completarea și depunerea unei Note de concept tip – business plan simplificat a afacerii în versiune electronică pe pagina web oficială a ODIMM – www.odimm.md. Notele de concept vor fi analizate în baza grilei de evaluare de către Comitetul de evaluare a Programului instituit în cadrul ODIMM și experții independenți (după caz);
  • Etapa II – Antreprenoarele selectate în urma evaluării Notelor de concept vor fi invitate să prezinte proiectele investiționale în fața Comitetului de evaluare și a experților independenți (după caz);
  • Etapa III – Aplicantele selectate la Etapa II, în termen 30 zile calendaristice din data notificării, vor fi invitate să dezvolte Formularul de participare la Etapa III și să depună întregul set de acte atât în formă fizică, cât și în versiune electronică.

Concursul pentru împrumuturi nerambursabile mari a fost lansat în data de 11 martie și constituie ultima și cea mai valoroasă componentă de granturi programului „Femei în Afaceri”.

Dosarele cu descrierea notelor de concept pot fi depuse până la data de 26 aprilie, în regim online. De la lansarea programului, 379 de femei antreprenoare din țara noastră au beneficiat de finanțare în cadrul concursului de împrumuturi nerambursabile mici, valoarea maximă a cărora este de 165 de mii de lei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0