Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Doi din 10 bolnavi de COVID-19 din Moldova sunt lucrători medicali

© Sputnik / Grigoriy Sisoev / Accesați arhiva multimediaKidney transplant surgery. File photo
Kidney transplant surgery. File photo - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat astăzi că 2 din 10 bolnavi de COVID-19 sunt lucrători medicali. Până acum, 5 angajați medicali au decedat din cauza coronavirusului.

CHIȘINĂU, 22 apr. – Sputnik. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a vorbit astăzi în cadrul unei conferințe de presă despre numărul lucrătorilor medicali infectați cu COVID-19. Potrivit informațiilor, din cei 2 614 de bolnavi de coronavirus, 658 sunt lucrători medicali. Asta înseamnă că 2 din 10 pecienți sunt angajați medicali.

Сотрудник клиники упаковывает биоматериал - Sputnik Moldova
Pronosticuri pentru Moldova: Câți infectați cu COVID-19 vom avea pe 19 mai

Din cei 658 de angajați ai spitalelor, 231 sunt asistenți medicali, personalul auxiliar constituie 197, medici - 173, felceri - 44, farmaciști - 12 și un paramedic.

Cei mai mulți angajați mdicali infectați sunt din cadrul spitalului raional și asistența medicală urgentă din Soroca - 118, la Ștefan Vodă sunt 55, Fălești - 44, iar la Glodeni-34. 

Până acum, cinci lucrători medicali și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu CVODI-19. Primul deces a fost în data de 27 martie, când a murit Ecaterina Litvinschi, medic în vârstă de 79 de ani, la Punctul de Primiri Urgenţe din Cricova. Peste câteva zile a decedat o altă angajată de la Serviciul de Urgență, doar că din Soroca.

COVID-19 a luat și viața unei asistente medicale de 68 de ani din Făleşti. Din cauza coronavirusului a decedat și medicul radiolog Valeriu Pripa, care muncea la un spital privat din Capitală, dar și Ivan Șiman, şeful secţiei chirurgie a Spitalului Raional Orhei, în vârstă de 68 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0