Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au căzut în plasa escrocilor: Mai mulți oameni au rămas fără bani în conturile bancare

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaБанковские карты международных платежных систем VISA и MasterCard
Банковские карты международных платежных систем VISA и MasterCard - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți locuitori ai autonomiei găgăuze s-au pomenit peste noapte fără bani în conturile bancare, după ce au fost păcăliți de escroci.

CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. În perioada 1-18 aprilie au fost înregistrate 15 cazuri de extragere frauduloasă a banilor de pe conturi bancare în UTA Găgăuzia.

Telefon, rețele de socializare - Sputnik Moldova
Societate
Escrocherie pe rețelele de socializare: Mai mulți moldoveni, înșelați de mii de lei
În zece cazuri, oamenii au fost păcăliți la telefon că discută cu reprezentanții serviciului de securitate al băncii.

Escrocii le cereau datele bancare, motivând că s-a înregistrat o tentativă de extragere frauduloasă a banilor de pe cont și vor să remedieze problema. Așa au intrat în posesia informațiilor care le-au permis să încaseze ilegal peste 125 de mii de lei. 

Membrii grupării infracționale abordau victimele prin intermediul telefoniei IP, astfel reușeau să ascundă numărul real, iar pe ecranele telefoanelor victimelor erau afișate numerele de contact ale instituțiilor bancare. În aceste condiții, deținătorii de carduri credeau că discută cu angajații băncii și le ofereau rechizitele fără să bănuiască faptul că au căzut în plasa escrocilor. 

Poliția din autonomie le recomandă cetățenilor să fie vigilenți și să respecte regulile de securitate: să nu comunice nimănui datele persoanele și bancare, parolele și codurile, întrucât realii angajați ai băncii nu au nevoie de ele; să nu păstreze datele bancare în telefon sau calculator; să nu transmită cardurile unor persoane terțe; să apeleze la Serviciul 112, în cazul în care au fost păcăliți, pentru a reclama abuzurile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0