Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Escrocherie pe rețelele de socializare: Mai mulți moldoveni, înșelați de mii de lei

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaTelefon, rețele de socializare
Telefon, rețele de socializare - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe persoane au fost păgubite de mii de lei - cum i-a păcălit un tânăr prin intermediul rețelelor de socializare.

CHIȘINĂU, 9 aug – Sputnik. Un tânăr de 20 de ani din Soroca riscă să facă închisoare după ce a fost reținut pentru escrocherie comisă prin intermediul rețelelor de socializare.

Stanislav Rusu - Sputnik Moldova
Atenție mare când pășiți pragul unei agenții de turism: Șarlatanii au liber la escrocherii

Potrivit Serviciului de investigare a fraudelor economice a Inspectoratului de Poliție Soroca, băiatul practica această „activitate” încă de la începutul lunii iunie, timp în care a reușit să se îmbogățească cu peste 42 de mii de lei.

Inspectorii de Poliție spun că bărbatul avea un plan bine stabilit, iar în plasa lui au căzut mai multe persoane care își vindeau bunurile pe internet. Suspectul, care se da drept cumpărător „motiva că se află peste hotarele țării și solicita de la potențialele victime datele bancare ale cardurilor pentru a transfera banii. După ce primea numărul cardului, „hakerul” spărgea parolele și extrăgea banii de pe contul acestora”.

După ce a pus mâna pe o sumă frumușică, în total 42 100 de lei, „afaceristul”  și-a procurat telefoane mobile, notebook și o motocicletă. În urma audierilor, bărbatul și-a recunoscut vina în comiterea a patru cazuri de acest gen. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul ar putea petrece până la trei ani după gratii.

În acest context, Poliția  atenționează cetățenii care vând sau cumpără  diverse bunuri de pe site-uri sau rețele de socializare să vie deosebit de atenți atunci când fac tranzacțiile, pentru a nu ajunge victima unor escroci.

Fluxul de știri
0