Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Acordul privind împrumutul rusesc va fi propus Parlamentului spre ratificare

© Pixabay / stevepbВалюта
Валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Economie, Buget și Finanțe va propune plenului Parlamentului ratificarea unui acord între Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. Republica Moldova va primi împrumutul financiar de stat în sumă de 200 de milioane de euro din partea Federație Ruse.

Флаги Молдовы и РФ - Sputnik Moldova
Federația Rusă a aprobat creditul de 200 de milioane de euro pentru Moldova

Asta dacă Parlamentul va vota ratificarea acordului, care a fost deja avizat de Comisia Economie, Buget și Finanțe a Legislativului.

Banii din împrumutul rusesc urmează a fi utilizați pentru implementarea proiectelor investiționale.

Potrivit prevederilor Acordului, suma de 200 de milioane de euro va fi debursată pe parcursul anului 2020, în două tranșe, fiecare a câte 100 de milioane de euro. Prima tranșă va putea fi accesată nu mai târziu de 30 de zile de la data intrării în vigoare a Acordului.

Amintim, împrumutul este cu o perioadă de grație de un an și cu o maturitate de 11 ani, dar cu posibilitatea de rambursare înainte de termen. Rata dobânzii constituie 2% anual. Plata dobânzii va fi semianuală pentru fiecare tranșă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0