Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A fost nevoie de intervenția ofițerilor BPDS ”Fulger”: Iată ce făcea un grup de infractori

© Sputnik / Miroslav RotariСпецназ
Спецназ - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerii Brigăzii cu Destinație Specială ”Fulger” au anihilat un grup de infractori care intrau în casele oamenilor și furau bunuri de valoare.

CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. Cinci persoane cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani, între care și două femei, suspectate de comiterea mai multor furturi pe teritoriul raionului Strășeni și alte localități din centrul țării, sunt cercetate penal pentru furt. Suspecții nu sunt la prima abatere de la lege, aceștia au mai fost anterior judecați pentru infracțiuni similare.

Prejudiciul înregistrat în urma furturilor comise se ridică la 400 de mii de lei. Ca urmare a măsurilor întreprinse, polițiștii din Strășeni au stabilit că, de la sfârșitul anului 2019 și până în prezent, suspecții ar fi comis în jur de 10 furturi din locuințe. Bănuiții sustrăgeau bani, bijuterii, tehnică și articole din aur. Bunurile sustrase erau depozitate la domiciliul unuia dintre suspecți, apoi vândute.

Cătușe - Sputnik Moldova
Societate
Bărbat șantajat la comanda soției: Pe cine au arestat mascații de la „Fulger” - Video

Indivizii acționau când stăpânii nu erau acasă, iar metoda de pătrundere în locuință era una clasică (prin efracție, forțând geamurile și ușile din termopan).

Ca urma a perchezițiilor, polițiștii au ridicat mai multe bunuri asupra cărora există suspiciunea că ar proveni din săvârșirea de infracțiuni. Oamenii legii au inițiat o cauză penală pentru furt, iar trei dintre suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore.

Acțiunile de reținere a suspecților s-au desfășurat cu suportul ofițerilor de la BPDS „Fulger”. Dacă vor fi găsiți vinovați, indivizii riscă până la șapte ani de închisoare. La moment se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație pentru a stabili complicitatea grupării criminale și în alte cazuri similare.

În situația în care ați ajuns victima unei astfel de infracţiuni, adresați-vă la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau apelaţi numărul unic 112.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0