Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alte vieți au fost luate de COVID-19: Numărul decedaților a trecut de 70

Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale raportează noi cazuri de deces din cauza noului coronavirus.

CHIȘINĂU, 21 apr – Sputnik. Alte două decese au fost înregistrate astăzi din cauza COVID-19. Informația a fost publicată pe site-ul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Astfel, numărul persoanelor decedate în urma infectării cu noul coronavirus ajunge la 72.

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Societate
Aproape 90 de persoane din localitatea Brânzeni au fost confirmate pozitiv la COVID-19

În cele două cazuri raportate astăzi este vorba de o femeie de 81 ani din Chişinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă pe data de 19 aprilie. Aceasta mai suferea de insuficiență respiratorie progresivă de gradul III, hipertensiune arterială de gradul III, dar și cardiopatie hipertensivă.

Decesul cu numărul 72 este tot o femeie. Aceasta avea 53 ani și este la fel din Chişinău. A fost transferată de la „Centrul COVID – 19” la Spitalul Municipal Nr.1 pe data de 13 aprilie, în stare gravă cu pneumonie comunitară bacteriană, evoluţie severă.

De precizat, de astăzi îşi vor începe activitatea încă două laboratoare de testare a persoanelor suspecte la COVID-19 din municipiul Chişinău. Este vorba de Centrul Republican de Diagnostic Medical și Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile. Totodată, Spitalul Raional din Ștefan Vodă ar putea să-și reia activitatea, începând cu săptămâna viitoare.

Până în prezent, în Republica Moldova sunt confirmate 2 548  cazuri de infectare cu noul Coronavirus, dintre care 80 sunt copii. Din numărul total de cazuri, 644 sunt lucrători medicali: asistenți medicali - 223, medici - 169, felceri - 44, personal auxiliar – 195, farmaciști – 12 și un paramedic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0