Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Monedă de 10 lei lansată astăzi: Evenimentul care a inspirat BNM – foto

© Sputnik / Yana ZaharovaЖелезные молдавские леи
Железные молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
O monedă cu valoarea nominală de 10 lei a fost pusă în circulație de Banca Națională a Moldovei (BNM) marți, 21 aprilie. Moneda este dedicată Zilei Drapelului de Stat, marcată în Republica Moldova pe 27 aprilie.

Дни открытых дверей в Национальном банке Молдовы  - Sputnik Moldova
Societate
Sugestie de cadou: Lei din aur și argint - cât costă asemenea monede emise de BNM
CHIȘINĂU, 21 apr – Sputnik. BNM a lansat pe 21 aprilie în circulație o monedă cu valoarea de 10 lei, confecționată din oțel placat cu nichel și alamă, cu prilejul Zilei Drapelului de Stat, marcată pe 27 aprilie.

Moneda este dedicată aniversării a 30-a de la adoptarea Tricolorului ca Drapel de Stat și completează seria monedelor de circulație cu caracter comemorativ.

Noua monedă va circula în paralel cu bancnota de 10 lei și moneda metalică cu aceeași valoarea nominală, inclusiv monedele cu caracter comemorativ, din emisiunea 2018 și 2019.

Moneda va fi pusă în circulație prin intermediul băncilor licențiate, iar după ridicarea stării de urgență va fi disponibilă și la ghișeul BNM.

Noua monedă de 10 lei, confecționată din oțel placat cu nichel și alamă, are un aspect bimetalic: argintiu și auriu. Tirajul este de 250 de mii de exemplare.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiВ Молдове к 30-летию государственного флага выпустили новую 10-леевую монету
Monedă de 10 lei lansată astăzi: Evenimentul care a inspirat BNM – foto - Sputnik Moldova
В Молдове к 30-летию государственного флага выпустили новую 10-леевую монету

Aversul monedei redă în plan central imaginea stilizată a tricolorului arborat, în care este încadrată Stema de Stat a Republicii Moldova și inscripția în arc de cerc: „30 DE ANI DE LA ADOPTAREA TRICOLORULUI REPUBLICA MOLDOVA”.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiВ Молдове к 30-летию государственного флага выпустили новую 10-леевую монету
Monedă de 10 lei lansată astăzi: Evenimentul care a inspirat BNM – foto - Sputnik Moldova
В Молдове к 30-летию государственного флага выпустили новую 10-леевую монету

Pe revers sunt gravate în arc de cerc 30 de stele ce simbolizează 30 de ani de la adoptarea Tricolorului, în plan central este indicată valoarea nominală „10 LEI” și în partea de sus - anul emisiei „2020".

Moneda conține monograma din literele „R” și „M” - acronim al denumirii statului - „Republica Moldova", în imagine latentă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0