Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Chicu a explicat în ce condiții ar putea fi relaxat regimul stării de urgență

Abonare
Premierul Ion Chicu a declarat astăzi că numărul cazurilor de încălcare a măsurilor de prevenire și combatere a COVID-19 sunt în descreștere, iar dacă această tendință se va menține, din 27 aprilie, regimul stării de urgență va fi mai relaxat.

CHIȘINĂU, 21 apr. – Sputnik. Premierul Ion Chicu a declarat că a vorbit cu ministrul de Interne, Pavel Voicu, care l-a informat că cetățenii au început să respecte mai mult măsurile de prevenire și combatere a coronavirusului și, respectiv, sunt aplicate mai puține amenzi în acest sens.

Șeful Cabinetului de Miniștri a menționat că, dacă această tendință se va menține, atunci vineri Comisia pentru Situații Excpeționale va lua decizia ca de luni, 27 aprilie, regimul stării de urgență să nu fie atât de strict. 

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Societate
Amenzi de zeci de milioane de lei pentru nerespectarea regulilor stării de urgență

"Sperăm că vom menține această disciplină, acest grad înalt de conformare, astfel încât vineri să avem temei și posibilitate să luăm decizia ca de săptămâna viitoare să relaxăm în măsura posibilităților acest regim strict, să reluăm unele activități economice și să permitem cetățenilor să aibă un grad mai mare de libertate, să poată ieși din case, inclusiv pentru plimbări. Înțelegm foarte bine cât este de dificil să păstrăm regimul strict", a declarat premierul Ion Chicu.

Din 17 martie până acum au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 25 de milioane de lei. Doar în noaptea Învierii suma amenzilor depășește cifra de 630 de mii de lei. Informația a fost prezentată astăzi de Ministerul Afacerilor Interne. 

În Republica Moldova a fost instituită stare de urgență pentru 60 de zile, până în data de 15 mai. În această perioadă, se interzice sau se limitează circulaţia persoanelor în anumite localităţi şi în anumite ore, iar în cazuri justificate se eliberează permise de liberă circulaţie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0