Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La ce acțiuni ar putea recurge SUA după prăbușirea prețurilor petrolului - expert

© Sputnik / Maxim BogodvidРабота нефтяных станков - качалок
Работа нефтяных станков - качалок - Sputnik Moldova
Abonare
Managerul de portofoliu al Alfa Capital, Eduard Harin, spune care ar putea fi acțiunile SUA pentru a preveni falimentarea micilor producători locali, după ce prețul la petrol a atins valori negative.

CHIȘINĂU, 21 apr - Sputnik. Autoritățile americane ar putea reveni la intervenții verbale pentru a stabiliza prețurile petrolului după prăbușirea contractelor futures din mai pentru WTI, pentru a preveni falimentarea micilor producători locali, a declarat pentru RIA Novosti managerul de portofoliu al Alfa Capital Eduard Harin, citat de RIA Novosti.

Luni, țițeiul marca WTI cu livrare în mai, pentru prima dată în istorie, a atins valori negative, cotațiile NYMEX ajungând la minus 40,32 dolari pe baril. Luni contractele ICE futures pentru marca Brent au scăzut la 25,38 dolari pentru un baril.

”Nu exclud că vor exista noi intervenții verbale din partea SUA, deoarece ceea ce se întâmplă pe piața petrolului lovește cel mai mult producătorii americani. Nu suntem în cea mai bună situație în acest moment, dar din moment ce au costuri de producție mai mari, pentru ei este mai dureros acum. Există șanse mari ca unele dintre companiile petroliere mici americane să nu mai supraviețuiască timp de 1-1,5 luni, în timp ce prețurile rămân scăzute pentru următoarele contracte”, a declarat Harin.

Здание ОПЕК в Вене - Sputnik Moldova
Când vor crește din nou prețurile la petrol
"Nu exclud că pot exista intervenții verbale, cum ar fi, de exemplu, înainte de OPEC, când (președintele american Donald) Trump a propus să ajungă la un acord. Nu exclud că acest lucru s-ar putea întâmpla din nou”, a adăugat expertul.

Marți, ora Moscovei, Trump a spus că prețurile actuale ale petrolului sunt „foarte interesante”, lucru care va permite completarea rezervelor americane.

În același timp, așa cum se arată în revizuirea experților BofA, terminalul din Cushing este deja umplut în proporție de 70 la sută.

Fluxul de știri
0