Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă 66 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19

Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat noi informații despre evoluția coronavirusului în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 21 apr. – Sputnik. Ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu a prezentat informații actualizate despre situația epidemiologică din țară, după ședința de astăzi a Centrului Unic de Comandă privind gestionarea crizei COVID-19. Astăzi au fost procesate 241 de probe și au fost confirmate 66 de cazuri noi de contaminare cu noul coronavirus. Dintre acestea doar un caz este de import - din Marea Britanie, iar restul sunt cu transmisie locală. 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Alte vieți au fost luate de COVID-19: Numărul decedaților a trecut de 70

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în stânga Nistrului - 20. În municipiul Chișinău au fost confirmate 17 cazuri noi, în Căușeni - 8, Fălești - 6, în raionul Dubăsari - 4, la Bălți și Soroca sunt câte două cazuri. La Florești, Sângerei, Ștefan Vodă, Strășeni, Taraclia, Ungheni- câte un caz. Astfel, numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns în Moldova la 2 614.

Până acum s-au vindecat 505 persoane. Astăzi, au fost înregistrate și două decese cauzate de virus. În primul caz este vorba despre o femeie de 81 ani din Chişinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă în data de 19 aprilie. Aceasta mai suferea de insuficiență respiratorie progresivă de gradul III, hipertensiune arterială de gradul III, dar și cardiopatie hipertensivă.

Și în celălalt caz este vorba despre o femeie. Aceasta avea 53 ani și este la fel din Chişinău. Ea a fost transferată de la Centrul COVID-19 la Spitalul Municipal Nr.1 în data de 13 aprilie, în stare gravă cu pneumonie comunitară bacteriană, evoluţie severă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0