Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Restaurantele și cafenelele se redeschid: Iată în ce condiții vor activa

CC0 / Pixabay / olafBroeker / Повар
Повар - Sputnik Moldova
Abonare
Restaurantele și cafenelele își vor relua activitatea de mâine. Acest lucru a fost decis astăzi, la ședința Centrului Unic de Comandă privind gestionarea crizei COVID-19.

CHIȘINĂU, 21 apr – Sputnik. Premierul Ion Chicu a anunțat că la ședința Centrului Unic de Comandă privind gestionarea crizei COVID-19 a fost luată decizia ca de mâine, 22 aprilie, sectorul HoReCa să-și reia activitatea, însă nu pe deplin. Dacă până acum unitățile de alimentație publică aveau dreptul să livreze bucate preparate la domiciliu, acum se va permite prestarea serviciilor ”la pachet”. 

Pașaport  - Sputnik Moldova
Societate
Important pentru cei care au nevoie de acte: Agenția Servicii Publice își redeschide ușile

"Vor avea dreptul să comercializeze produsele la pachet și în regim cataring de către unitățile de alimentație publică, cu unele excepții cum ar fi: bufetele expres, vânzătorii ambulanți la tonete, cărucioarele mobile care vând mâncare, preparearea mâncării la standuri în piețe, activități ale restaurantelor și barurilor conexe transportului", a declarat Ion Chicu. 

Hotelurile, restaurantele și cafenelele și-au sistat activitatea în data de 17 martie când Parlamentul a declarat stare de urgență din cauza COVID-19.

În același timp, premierul a anunțat că urmează să fie examinate și alte propuneri discutate la Centrul Unic de Comandă privind gestionarea crizei COVID-19. În primul rând, este vorba despre mărirea numărului de zboruri charter pentru săptătmâna viitoare.

"Noi observăm că dinamica cazurilor de import este una mică sau aproape zero și vom examina suplimentar posibilitatea sporirii sau majorării numărului de zboruri charter pentru Republica Moldova, pentru ca cetățenii noștri care se află peste hotare să revină în Patrie", a mai spus Ion Chicu.

Potrivit datelor, în ultimele 24 de ore, în urma prelevării a 241 de probe de laborator au fost confirmate 66 de cazuri noi de contaminare cu noul coronavirus. Dintre acestea doar un caz este de import - din Marea Britanie, iar restul sunt cu transmisie locală. Numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns în Moldova la 2 614. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0