Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul a votat acordurile de creditare cu FMI și Federația Rusă

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание кабинета министров РМ
Заседание кабинета министров РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a votat în ședința de astăzi acordurile de creditare acordate de Fondul Monetar Internațional și Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 21 apr - Sputnik. Guvernul a votat unanim, în ședința de astăzi acordul de creditate cu Federația Rusă în valoare de 200 de milioane de euro și creditul de urgență în valoare de 235 de milioane de dolari care a fost aprobat de către Consiliul de Directori ai Fondului Monetar Internațional (FMI).

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Chicu: FMI va aloca un credit de urgență Republicii Moldova

 Prima tranșă de 100 de milioane de euro din Federația Rusă ar trebui să ajungă în țara noastră în decurs de o lună de la intrarea în vigoare a Acordului dintre cele două state. Cea de-a doua tranșă, la fel în sumă de 100 milioane de euro, ar urma să fie transmisă Republicii Moldova nu mai târziu de 31 octombrie 2020.

Acordul mai prevede ca Republica Moldova ar urma să întoarcă acest credit în decurs de 10 ani în baza a 20 de plăți semestriale egale. Creditul este acordat cu o dobândă anuală de 2%. Prima plată de rambursare va trebui realizată în data de 15 martie 2021.

În ședința de astăzi Cabinetul de Miniștri a votat unanim și proiectul cu privire la atragerea unui împrumut extern din partea FMI înîn valoare de 235 de milioane de dolari. 

Amintim că Ministerul de Finanțe al Federației Ruse a semnat acordul de transfer a primei tranșe din creditul de 200 de milioane de euro în data de 17 aprilie. La fel și Consiliul de Directori a Fondului Monetar Internațional (FMI) a aprobat acordarea unui credit de urgență pentru Republica Moldova în valoare de 235 de milioane de dolari, care va fi direcționat către Bugetul de Stat, pentru acoperirea deficitului bugetare pentru anul curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0