Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se va întâmpla cu economia după perioada de criză: Opinia unui expert

CC0 / Pixabay / stevepb / Economie
Economie - Sputnik Moldova
Abonare
Cât de mult va fi afectată economia și cât de mari vor fi pierderile depinde de faptul cât va dura criza, consideră expertul economic Viorel Gîrbu.

CHIȘINĂU, 21 apr – Sputnik. Ce se va întâmpla cu economia Moldovei în viitorul apropiat? Expertul economic Viorel Gîrbu a făcut unele estimări în acest sens în studioul Sputnik Moldova.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Șeful statului spune ce pierderi va suporta Moldova în urma crizei declanșate de COVID-19

Deocamdată este dificil să facem anumite prognoze, dar deja este clar că vor interveni schimbări în economie. Acum însă este devreme să estimăm cât de profunde vor fi aceste schimbări, dacă vor fi favorabile sau nu și ce noutăți ne așteaptă, pentru că încă nu știm cât va dura actuala criză. Dacă pandemia va fi în descreștere, am putea conchide că influența acestei crize asupra economiei va fi nesemnificativă, consideră economistul Viorel Gârbu.

”Economia mai are șanse să-și vină în fire în următoarele câteva luni. În general însă, în primele trei luni ale anului nivelul activității economice în Moldova nu este prea înalt. Mult mai important pentru economie este trimestrul trei al anului. El are importanță și pentru creșterea PIB-ului în general”, a declarat Gîrbu.

În opinia economistului, totul va depinde de durata crizei. În cazul unei încheieri mai rapide a acesteia, influența asupra economiei nu va fi atât de puternică.

Acum, specialiștii mai atenționează asupra unui aspect îngrijorător care ar putea să se răsfrângă într-un mod deloc favorabil asupra dezvoltării noastre economice – este vorba de situația din domeniul agriculturii. În acest sector, cel mai probabil, anul acesta ne așteaptă anumite probleme, a adăugat expertul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0