Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultimele informații: 212 pacienți infectați cu COVID-19 sunt în stare gravă

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaЛаборатория "Инвитро" начала тестирование на коронавирусную инфекцию
Лаборатория Инвитро начала тестирование на коронавирусную инфекцию  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat date actualizate privind răspândirea coronavirusului în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 20 apr - Sputnik. Ministrul Sănătății a prezentat date actualizate privind răspâdirea COVID-19 în Republica Moldova. 

Silvia Ciubrei - Sputnik Moldova
O mână de ajutor pentru sistemul medical: Studenții implicați în lupta cu COVID-19

În spitalele din țară sunt internate 212 persoane care se află în stare gravă, 14 persoane sunt conectate la aparate de respirație artificială, în cazul a 558 de persoane starea de sănătate este de gravitate medie, iar restul persoanelor testate pozitiv cu COVID-19 sunt în stare satisfăcătoare. În ultimele 24 de ore, serviciul de asistență medicală urgentă a fost solicitat de 1693 de ori.  

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus rămâne deocamdată neschimbat - 2472. 

”2472 cazuri de infecție prin COVID-19 testate în condiții de laborator. În total au fost procesate până la etapa respectivă 11 773 de teste. Avem 132 de cazuri de import și 2340 de cazuri cu tranamitere locală”, a precizat Viorica Dumbrăveanu. 

Reprezentanții instituțiilor medicale din teritoriu au dat asigurări, în cadrul briefingului de presă de astăzi, că angajații din spitale sunt asigurați cu echipamente de protecție. 

În țara noastră este în vigoare Codul Roșu de pericol de infecție cu COVID-19. A fost sistată activitatea restaurantelor, centrelor comerciale, cluburilor și a altor unități de agrement. Sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și cele care comercializează semințe și alte produse cu destinație agricolă, precum și cele care vând piese pentru utilajele agricole.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0