Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O mână de ajutor pentru sistemul medical: Studenții implicați în lupta cu COVID-19

© Photo : Facebook / Silvia CiubreiSilvia Ciubrei
Silvia Ciubrei - Sputnik Moldova
Abonare
Studenții Universității de Stat de Medicină "Nicolae Testemițanu" din Capitală ajută autoritățile din sănătate și lucrătorii medicali să facă față pandemiei de COVID-19.
O mână de ajutor pentru sistemul medical: Studenții implicați în lupta cu COVID-19

Imediat ce a fost declarată starea de urgență pe teritoriu Republicii Moldova, studenții de la medicină s-au oferit să ofere suport sistemului național de sănătate și au venit cu inițiativa de a ajuta personalul medical, conlucrând activ cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și cu specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

"Studenții participă la diverse activități de voluntariat. La solicitarea ministerului de resort, câțiva studenți au activat în calitate de operatori la linia verde inițiată de ANSP. Aceștia au oferit consultanță persoanelor suspecte de COVID-19 din Moldova și le-au răspuns la întrebări tuturor apelanților", a declarat pentru Sputnik șefa Departamentului Comunicare și relații cu publicul din cadrul USMF, Silvia Ciubrei.

Potrivit spuselor sale, șapte studenți ai Universității activează în calitate de asistenți medicali și infirmieri în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, ajutînd la îngrijirea copiilor diagnosticați cu acest virus.

De asemenea, tinerii au participat în cadrul unui proiect inedit și au ajutat la asamblarea și montarea elementelor în confecționarea echipamentelor de protecție faciale.

"Timp de patru zile studenții au produs peste trei mii de echipamente care au fost distribuite în instituțiile medicale din țara noastră", a subliniat Silvia Ciubrei.

"Actualmente, 103 studenți sunt angajați ai instituțiilor medico-sanitare publice din țară și activează în calitate de asistenți medicali. 40 dintre aceștia activează în serviciul de asistență medicală urgentă, fiind în contact direct cu persoanele suspecte sau infectate de COVID-19. În toate acțiunile de voluntariat studenții au fost echipați corespunzător și au respectat toate cerințele privind protecția", a mai adăugat ea.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0